‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă suprafețe record plantate cu livezi, Rusia planifică să obțină producții record de legume...

După suprafețe record plantate cu livezi, Rusia planifică să obțină producții record de legume crescute în sere

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul rus și-a stabilit acum câțiva ani drept domeniu prioritar dezvoltarea sectorului agricol pentru asigurarea consumului intern de fructe și legume. Astfel, după ce anul trecut au fost plantate suprafețe record de livezi, și producția de legume în sere s-a majorat destul de mult, iar planurile sunt tot mai ambițioase.

Potrivit prognozelor Ministerului Agriculturii din Rusia, în acest an, producția de legume crescute în sere va crește cu mai mult de 6% și va atinge un nivel record de 1,25 milioane tone. Până în 2025, producția în sectorul mărfurilor ar trebui să crească până la 1,6 milioane tone, planifică instituția.

La mijlocul lunii martie, recolta brută de legume produse în sere de iarnă a constituit 198,4 mii de tone, cu 33,6% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, dintre care 142 mii de tone de castraveți (+42%), 52,5 mii de tone de tomate (+17,7%) și 3,9 mii de tone (+39,2%) de legume și alte culturi, estimează ministerul.

În 2019, întreprinderile agricole și gospodăriile țărănești au obținut cantități de recoltă record de 1,14 milioane tone de legume în serele de iarnă, cu 14% mai mult decât în 2018.

Regiunile lider în producția de legume în teren protejat au fost – Lipețk și Moscova, ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și regiunea Volgograd.

Pentru fiecare dintre acestea a fost stabilit un plan de producere pentru următori ani. Totodată, unele rețele de supermarketuri planifică să majoreze producția de legume în complexurile de sere care le aparțin.

‹ adv ›

FOTO: Hendrik Schmidt/DPA/ТАСС; imagine simbol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii