Ultima oră: Constantin Țuțu, reținut de CNA

Fostul deputat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA la intrarea în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit sursei citate, Poliția de Frontieră a solicitat intervenția mascaților la unul dintre punctele de frontieră.

„Confirm că Poliția de frontieră a informat CNA privind intrarea în Republica Moldova a unei persoane aflate în căutare, pe numele căreia este eliberat mandat de arestare.

Este vorba despre un fost deputat, dosarul căruia de află în gestiunea Procuraturii anticorupție.

În aceste clipe, un grup de intervenție al CNA se deplasează la Leuseni pentru a prelua persoană”, a precizat Starinschi.

Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile.

Fostul deputat al Partidului Democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.


Pub