Primul lot de teste pentru Covid-19, donat primăriei, direcționat către medicii din prima linie

Primul lot de teste, donat primăriei municipiului Chișinău, va fi direcționat către medicii din prima linie.

Foto: Getty Images

Potrivit unui comunicat emis de instituție, primarul general, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din domeniul sănătății și șefii de spitale, a decis ca aceste teste să fie acordate medicilor care stau în linia întâi în lupta pentru tratarea bolnavilor de infecția COVID-19, dar și pentru personalul care contactează zilnic cu pacienții.

„Pentru că este primul lot de teste donat, apreciem gestul celor care s-au oferit să ne ajute în aceste momente. În prezent, toate eforturile APL Chișinău sunt concentrate pentru măsurile de evitare a îmbolnăvirilor în masă prin Covid-19", a menționat edilul capitalei.

Totodată, mai este examinată și posibilitatea cazării medicilor implicați în tratarea pacienților de coronavirusul nou în instituții hoteliere din subordinea autorităților locale, precum și în căminele unor instituții de învățământ, spre a evita îmbolnăvirile familiilor acestora.

Ieri, președintele țării a anunțat că cel puțin 10 mii de angajați din instituțiile medicale vor fi testați pentru Covid-19.

Un medic, 2 felceri și o infirmieră de la Substația Medicală Urgentă din Soroca au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus.

Cei patru lucrători din cadrul Spitalului Clinic Republican, suspectați de infecție cu noul coronavirus, au fost testați pozitiv, repetat.

Astăzi, ministra Sănătății a anunțat despre cel de-al doilea deces din cauza coronavirusului, fiind vorba despre un angajat din sistemul medical.

Încă 28 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 ieri, după prelucrarea a 134 probe suspecte. Astfel, bilanțul în Moldova a ajuns la 177 de bolnavi.


Pub