Țuțu s-a predat benevol: Care este reacția Procuraturii Generale

Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Foto: Facebook.com

„Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită.

Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Fostul deputat al Partidului Democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Constantin Țuțu / Sursa:Facebook.com

Recent, dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.


Pub