Încă un preot testat pozitiv la Covid-19. Participarea enoriașilor la slujbe, interzisă

Al doilea preot a fost diagnosticat cu Covid-19, a anunțat, astăzi, premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de coronavirus.

„Un slujitor al bisericii Sfântul Arhanghel Mihail din Chișinău a fost testat pozitiv la Covid-19. Ne îngrijorează acest lucru”, a precizat Ion Chicu.

Premierul a reamintit că desfășurarea slujbelor cu participarea enoriașilor este interzisă: „Fac un apel către credincioși, să se abțină de a vizita bisericile. Angajații MAI au dispoziția clară să nu permită desfășurarea slujbelor divine cu participarea credincioșilor. În caz contrar, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație”.

Amintim că un preot din Ștefan Vodă a fost diagnosticat, anterior, cu Covid-19, după ce a organizat un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, cu circa 30 de moldoveni. Potrivit premierului, peste 20 de participanți la pelerinaj deja au fost testați pozitiv. Mitropolia Basarabiei, dar și cea a Chișinăului și Întregii Moldove au anunțat că nu au înregistrat în rândul clericilor un asemenea preot.


Pub