20 dintre enoriașii care au fost în pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, diagnosticați cu Covid-19

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 din rândul celor peste 30 de participanți la pelerinajul organizat de un preot la Mănăstirea Poceaev a ajuns la 20. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de coronavirus.

„Spre marele nostru regret, continuă creșterea numărului persoanelor care au fost la Poceaev. A fost un grup de peste 30 de persoane în acea excursie religioasă de la Poceaev, deja 20 sunt confirmați cu Covid-19”, a menționat premierul.

La 20 martie, patru persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, din rândurile celor care au plecat în pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, iar altele au fost contaminate după ce au intrat în contact direct cu cei veniți din Ucraina.

La 21 martie, două femei din stânga Nistrului au fost spitalizate cu suspecție de coronavirus, după ce au mers în pelerinaj la Mănăstirea Poceaev.

Ulterior, și alte persoane din raionul Ștefan Vodă, care au fost în pelerinaj, au fost testate pozitiv la Covid-19, printre acestea fiind și preotul care a organizat excursia, dar și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii.


Pub