Regim special de lucru și remunerare pe timp de pandemie în Chișinău, iar produsele din grădinițe, împărțite copiilor din familii nevoiașe. Vezi toate deciziile Comisiei pentru situații excepționale

Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău s-a întrunit, astăzi, în ședință, pentru a lua mai multe decizii legate de activitatea locuitorilor capitalei, dar și a suburbiilor, precum și vizavi de alte aspecte importante, în urma dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a RM din 26 martie.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, persoanele care vor ieși din casă vor trebui să aibă cu sine un act de identitate, iar la solicitarea reprezentanților organelor de control, să le prezinte.

Totodată, începând cu ziua de astăzi, se interzice aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția rudelor de gradul I-II, concubinilor și reprezentanților legali ai unuia dintre membrii familiei.

De asemenea, ca și pe întreg teritoriul republicii, de pe 30 martie până pe 3 aprilie, toate instituțiile bugetare vor avea zile libere, cu excepția:

- instituțiile medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică, serviciilor de salvare, urgență și de asistență socială;

- Direcțiilor generale ale CMC implicate nemijlocit în gestionarea situației de urgență, inclusiv întreprinderilor implicate în procesul de salubrizare și dezinfectare a orașului și altor întreprinderi prestatoare de servicii publice;

- Serviciilor de plasament din subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.

Angajații care vor avea zile libere le vor recupera după ce va înceta starea de urgență instituită de Parlament.

Cei care vor continua să activeze, fie de la domiciliu, fie cu deplasare la locul de muncă, vor avea parte de un regim special de muncă și de remunerare, pe care îl puteți găsi în documentul atașat mai jos.

Pentru perioada stării de urgență, Primăria a decis să accepte transmiterea, cu titlu gratuit, a produselor alimentare, depozitate în instituțiile de educație timpurie, la care expiră termenul de valabilitate în timp de 6 luni din ziua de 1.04.2020 copiilor din familiile social vulnerabile din instituție.

Potrivit deciziei, nerespectarea prevederilor stabilite de Comisia constituie pericol pentru sănătatea publică și va constitui temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Vedeți prevederile integral în documentul ce urmează:

Săptămâna viitoare va fi declarată liberă pentru toți angajații din Republica Moldova, în contextul creșterii numărului de persoane contaminate cu Covid-19.


Pub