10 mii de teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19, donate Moldovei de Rusia, au ajuns la Chișinău

Republica Moldova a primit astăzi 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus, din parte Federației Ruse, drept ajutor medical. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a precizat că testele au fost aduse cu o cursă specială de la Moscova, alături de mai mulți cetățeni moldoveni reveniți acasă.

Foto: facebook.com/dodon.igor

„Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai Federației Ruse care doresc să revină acasă”, a menționat șeful statului.

„Cu aceeași cursă au fost aduse în țara noastră 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus. Aceste teste ne permit să obținem rezultatul în decurs de două-patru ore și deja sunt apreciate în Rusia și în alte țări. Aceasta este prima tranșă a ajutorului medical oferit Republicii Moldova de către Rusia. Exprim recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul oferit, precum și pentru decizia de a acorda Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor”, a subliniat Igor Dodon.

„Consider că doar prin conjugarea eforturilor țărilor noastre vom reuși să depășim această criză globală fără precedent”, a conchis șeful statului.


Pub