Țuțu, dat în căutare internațională, s-a predat organelor de drept. Urmează carantina și urmărirea penală

PE SCURT

Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită.

Conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, Țuțu urmează să stea în carantină timp de 14 zile.

PE LUNG

În septembrie anul trecut, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare, în contumacie și anunțat în căutare internațională.

La 1 octombrie 2019, a fost pornită o cauză penală pe numele fostului deputat PDM, Constantin Țuțu, pentru îmbogățire ilicită comisă în perioada 2014-2018.

Centrul Național Anticorupție anunța pe 14 ianurie 2020 că Constantin Țuțu ar fi intrat, pe jos, în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret.

„Potrivit răspunsului venit de la BNC Interpol Bucureşti, Ţ.C. figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior”, spuneau autoritățile.

Pe 10 decembrie 2019, Interpol a acceptat şi l-a inclus în lista persoanelor date în căutare internaţională pe fostul deputat democrat Constantin Ţuţu.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.