Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

25 Mar. 2020 / 15:15

Japonia va acorda Republicii Moldova un credit preferenţial de peste 18 milioane de dolari

Japonia va acorda Republicii Moldova un credit preferenţial de peste 18 milioane de dolari, pentru realizarea Proiectului „Modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol”. Hotărârea cu privire la aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova şi Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională, a fost semnat astăzi în cadrul şedinţei de Guvern.

„Scopul creditului preferenţial Guvernului Republicii Moldova prezintă în esenţă un credit preferenţial în sumă de 2 059 000 000 Yeni japonezi, aproximativ 18 647 283 USD, pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată a dobânzii de 0,1% la procurarea tehnicii şi echipament agricol, iar pentru serviciile de consultanţă de 0.01 % pe toată durata împrumutului, inclusiv cu o periadă de graţie de 12 ani”, a menţionat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

Potrivit hotărârii, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov este împuternicit să semneze Acordul de împrumut dintre Guvernul ţării noastre şi Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională.

După semnarea de către ambele părţi, Acordul de împrumut urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova şi promulgată prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova.

 

Comentarii