Ştiri

Sursa imaginii: trvrmoldova.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

25 Mar. 2020 / 19:20

36 milioane de lei pentru procurarea echipamentelor de protecţie

Peste 36 de milioane de lei vor fi alocate din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru procurarea echipamentelor de protecţie necesare combaterii răspândirii pandemiei de coronavirus. Banii vor fi oferiţi Ministerului Sănătăţii, care va cumpăra ecrane de protecţie pentru personalul medical şi măşti respiratoare, relatează Mesager.

„Noi avem aceste echipamente actualmente pentru instituţii, dar deja ne preocupăm pentru perioadele următoare, pentru partea a doua a lunii aprilie, mai. De aceea alocăm 36 de milioane de lei pentru aceasta. Vor fi cumpărate 500 de mii de măşti ventilatoare, deci nu măşti simple, dar măşti ventilatoare, care de fapt doar acelea sunt eficiente în protecţia acstui virus şi acelor ecrane de protecţie cu care lucrează personalul medical, colegii noştri de la Poliţia de Frontieră, Vamă”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit vicepremierului Serghei Puşcuţa, banii sunt alocaţi pentru procurarea a 200 mii ecrane de protecţie şi 500 mii respiratoare:

„Contractul de achiziţie publică va fi atribuit de Centrul pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate, în conformitate cu punctul 23 din Dispoziţia nr. 3 din 23 martie 2020, a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale”, a specificat Serghei Puşcuţa.

Menţionăm că Premierul Ion Chicu a solicitat Ministerului Finanţelor suplimentarea Fondurilor de Intervenţie şi Rezervă ale Guvernului cu peste o sută milioane lei, în contextul rectificării Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Comentarii