Țuțu s-ar fi predat autorităților în urma unei înțelegeri și cu anumite garanții: „Fără omul numele căruia începe cu litera “E”, acest lucru ar fi fost imposibil”

by D M
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, care a stat ascuns de autorități din iunie 2019 și până acum, a decis să se predea în schimbul unor garanții. Despre aceasta a declarat într-un live pe Facebook liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

“Țuțu s-a predat în schimbul unor garanții. Este prima rândunică în urma coaliției PSRM – PDM. Da, Țuțu o să stea la pușcărie, dar fără omul numele căruia începe cu litera “E”, deocamdată, o să spun doar așa, acest lucru nu ar fi fost posibil”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook și a amintit de campania electorală pentru prezidențialele din 2016 când Țuțu, pur și simplu și-a bătut joc de Igor Dodon, aflat în Băcioi la o întâlnire cu alegătorii.

“Cum poate să se simtă Dodon după ce în 2016, în timpul campaniei electorale, Țuțu i-a spus la o întâlnire cu alegătorii din Băcioi: “Auzi, Dodon, ai urcat în mașină și-ai plecat.” Așa că înțelegeți că fără garanții, pe-aici nu ar fi fost nici urmă de-a lui Țuțu”.

El a mai adăugat că Țuțu a implorat să fie adus în țară din cauza unor reglări de conturi care au izbucnit între grupările criminale din România implicate în contrabanda cu țigări și de care Țuțu se ascundea peste Prut. 

“Mai întâi s-a întors Costea Botnari, după care a revenit Țuțu, iar președintele spune că la noi totul e în ordine”, a atras atenție Usatîi.

Amintim că fostul deputat PDM Constantin Țuțu s-a predat de bunăvoie poliției de frontieră moldovene la punctul de trecere Leușeni-Albița. Procuratura Generală a declarat într-un comunicat de presă că Țuțu, dat în căutare internațională anul trecut ca să fie judecat pentru îmbogățire ilicită și trafic de influență, va fi predat Procuraturii Anticorupție și va sta în carantină 14 zile, în baza măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...