Coronavirus // Încă 22 de cazuri noi confirmate. Alți patru medici infectați

Irina Odobescu
27/03/2020
newcastlepa.org

Vineri au fost confirmate 22 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, numărul total al celor infectați ajungând la 199. Patru cazuri sunt de import, din România, Federația Rusă, Marea Britanie și Franța, iar 18 - de transmitere locală. Pe parcursul zilei de vineri au fost procesate 128 de probe primare, precum și 45 de teste făcute repetat. Totodată, autoritățile anunță că au fost testați pozitiv alți patru medici de la Spitalul Clinic Republican. Astfel, numărul medicilor infectați de la această instituție ajunge la opt.

„Cu regret, astăzi avem confirmați pozitiv încă patru medici de la Spitalul Clinic Republican. În total la SCR sunt opt reprezentanți infectați cu COVID-19. Menționăm că este singura instituție medicală unde medicii au fost testați pozitiv”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei Sănătății, vineri, 18 persoane internate au primit testul negativ după tratament, dar vor face un test repetat peste o săptămână ca să se confirme însănătoșirea. În același timp, nouă pacienți au primit testul negativ la cea de-a doua testare și urmează să fie externați în timpul apropiat.

Irina Odobescu
27/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii