Este oficial! Permisele de conducere ale moldovenilor vor fi recunoscute în Turcia, iar cele ale turcilor, în Moldova

Guvernul a aprobat, ieri, acordul semnat cu Guvernul Turciei, privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Astfel, titularul permisului de conducere, emis de autoritatea uneia dintre părți, care își stabilește reședința pe teritoriul statului celeilalte părți, are dreptul să-și convertească permisul fără a susține examene teoretice și practice.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acordului, părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii și valabile, emise de autoritățile competente ale celeilalte părți, în conformitate cu legislația națională, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului propriu.

Conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere ar urma să faciliteze libera circulație și libertatea de stabilire a persoanelor.

Acordul se încheie pe o perioadă nedeterminată de timp și nu implică cheltuieli din Bugetul de stat.

Acordul a fost semnat la Ankara, la 30 decembrie 2019, de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul vizitei oficiale a președintelui Igor Dodon în Turcia.


Pub