Medicii implicați în depistarea și tratarea pacienților bolnavi cu Covid-19 vor fi testați la coronavirus

Cel puțin 10 mii de angajați din instituțiile medicale vor fi testați pentru Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele țării, Igor Dodon.

„Avem o preocupare maximă pentru a evita cazurile de contaminare în rândurile medicilor. Toți medicii din prima linie implicați în depistarea și acordarea asistenței persoanelor contaminate cu acest virus, este vorba despre cel puțin 10.000 de persoane, urmează să fie testați în timpul apropiat, din contul statului. Testarea o să o facem periodic, pentru a exclude riscul”, a spus Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a declarat că și organele de poliție, și anume angajații Poliției de Frontieră, precum Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Interne, care sunt în contact cu persoanele contaminate, vor fi testați.

Un medic, 2 felceri și o infirmieră de la Substația Medicală Urgentă din Soroca au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus.

Încă 28 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 astăzi, după prelucrarea a 134 probe suspecte. Astfel, bilanțul în Moldova a ajuns la 177 de bolnavi.

Primul caz de Covid-19 în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020.

La 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, până pe 15 mai 2020.


Pub