Săptămâna viitoare, declarată liberă pentru toți angajații. Ieșirea din casă pe timp de noapte va fi interzisă

Săptămâna viitoare va fi declarată liberă pentru toți angajații din Republica Moldova, în contextul creșterii numărului de persoane contaminate cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„O decizie convenită cu colegii din Guvern și urmează a fi discutată în cadrul Comisiei Situații Excepționale este declararea săptămânii libere, săptămâna viitoare, de luni până vineri, cu păstarea salariilor tuturor angajaților din instituțiile de stat, cu privatul vedem cum procedăm, cu excepția anumitor servicii, activități economice, care sunt strict necesare”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a solicitat Comisiei Situații Excepționale să examineze posibilitatea de a introduce un regim special care ar interzice ieșirea din casă, ogradă, fără o necesitate strictă, pe timp de noapte, în intervalul orelor 22.00 -6.00 sau 23.00-05.00. „Care va fi exact perioada va decide astăzi Poliția, împreună cu membrii Comisiei. O considerăm o măsură strict necesară și foarte importantă la această etapă”.

„Chem cetățenii la înțelegere, este o măsură importantă pentru a gestiona situația în continuare. Nu vorbim, deocamdată, despre restricționarea pe parcursul zilei, interdicție care deja este în alte țări. Stimați concetățeni, rog multă responsabilitate, ajutați-ne să gestionăm mai simplu această situație, prin executarea a tot ce recomandă statul”, a subliniat Igor Dodon.

Încă 28 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 astăzi, după prelucrarea a 134 probe suspecte. Astfel, bilanțul în Moldova a ajuns la 177 de bolnavi.

Primul caz de Covid-19 în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020.

La 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, până pe 15 mai 2020.


Pub