Igor Dodon, despre afirmațiile că unii medici ar vrea să demisioneze: „Se lansează tot felul de discuții pentru a provoca panică”

Președintele țării Igor Dodon a negat informațiile prezentate de Avocatul Poporului Mihail Cotorobai, potrivit cărora mai mulți medici ar intenționa să își de-a demisia întrucât nu dispun de suficietent echipament de protecție și produse medicale necesare.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit președintelui țării, în urma unor discuții purtate cu premierul și ministra Sănătății, informația diseminată de acesta „s-a dovedit fi falsă”. Astfel, președintele a solicitat să fie prezentate datele concrete, și fără anonimat pentru a putea indentifica și soluționa problemele.

„Domnul prim-ministru a propus să mergem împreună, în ce spital, fără presă, să vorbim cu cei care vă scriu, și personajul acesta a zis că se teme. Eu cred că aici este vorba despre unele încercări de a provoca o panică, nu vreau să învinuiesc pe nimeni, dar dacă ai ceva de spus hai să vedem unde este problema”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Ediție Specială”, de la Moldova1.

Totodată, șeful statului a solicitat să fie contactat de cei care sesizează anumite probleme la centrele medicale, pentru a se le putea soluționa.

„Eu sunt gata personal să merg, toți cunosc detaliile mele, numărul, contactați-mă, eu personal o să merg în instituția medicală, fără presă, unde vedeți că sunt probleme, o să vin la dumneavoastră, o sa vedem cum o să soluționăm, pentru că noi ținem cel mai mult, este foarte important ca la această etapă sistemul medical să funcționeze, ei ne vor ajuta să trecem de această provocare”, a mai spus Igor Dodon.

Șeful statului s-a arătat optimist privind evoluția de Covid-19 în Republica Moldova.

„În primul rând, noi am luat unele măsuri restrictive, mai devreme. În al doilea rând, noi am trecut prin pandemii, poate nu atât de grave, în 2010 era gripa AH1N1. Atunci am avut 36 de mii de cazuri confirmate. Toate spitalele, inclusiv raionale, erau cu infectați, și atunci au decedat 43 de persoane”, a spus Igor Dodon.

Pe de altă parte, Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai a revenit astăzi cu precizări, menționând că prin prezentarea informațiilor de care dispune dorește doar să „ajute autoritățile, în lupta deloc ușoară cu Covid-19” și s-a arătat nemulțumit de comentariile la adresa sa din partea reprezentanților guvernării.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 177 cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou. Printre pacienți se află câțiva lucrători medicali și un polițist de frontieră.


Pub