03:43:06 29.03.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova, îndemnați să-și achite ONLINE facturile la energia electrică: „Plătește cât poți ca sectorul să dispună de mijloace suficiente pentru a asigura continuitatea livrării”

Economie 26.03.2020 12:06 Vizualizări2211 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova, îndemnați să-și achite ONLINE facturile la energia electrică: „Plătește cât poți ca sectorul să dispună de mijloace suficiente pentru a asigura continuitatea livrării”


Cetățenii R. Moldova sunt îndemnați de către principalul furnizor de energie electrică din R. Moldova, „Premier Energy” SRL, să-și plătească facturile pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a energiei electrice.

Ținând cont de starea de urgență decretată în R. Moldova în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19, furnizorul recomandă achitarea online a facturilor.

„Înțelegem că accesul la platformele online ar putea să nu fie posibil sau să fie mai dificil de utilizat pentru unele familii. De aceea, dorim să informăm consumatorii noștri casnici, în special cei aflați în asemenea situație, despre posibilitatea prelungirii perioadei de plată fără riscul de a fi deconectați de la rețea”, se arată într-un comunicat de presă al „Premier Energy” SRL.

CITIȚI și FĂRĂ PENALITĂȚI // Consumatorii din R. Moldova NU pot fi deconectați, în perioada stării de urgență, de la energia electrică, gaze sau apă potabilă

Aceeași sursă precizează că o eventuală întârziere de durată a plăților poate conduce la probleme serioase de lichiditate în sectorul energetic.

„Lipsa de lichiditate, în cazul în care va deveni de durată, va afecta întreg lanțul de furnizare a energiei electrice și, prin urmare, poate pune în pericol continuitatea livrării acestui serviciu strategic pentru populație și pentru economia țării. Din fiecare 100 de lei pe care consumatorii îi achită în factură, aproape 60 de lei sunt direcționați spre plata energiei achiziționată de la furnizorul Energocom, care, la rândul său, trebuie să o achite către Termoelectrica, Centrala de generare de la Cuciurgan și pentru energia importată din Ucraina”, explică „Premier Energy” SRL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md