12:32:13 23.04.2024
Stiri

Coronavirusul ar fi apărut în Italia la un târg de îngheţată unde s-au aflat şi firme din Wuhan

Știri 26.03.2020 16:43 Vizualizări1658 Autor: Ziarul National


Coronavirusul ar fi apărut în Italia la un târg de îngheţată unde s-au aflat şi firme din Wuhan

Standul unor firme din oraşul chinez Wuhan a fost lângă cel al localităţii italiene Codogno, unde au fost confirmate primele cazuri de contagiere din Italia, în cursul unui târg desfăşurat în luna ianuarie în Rimini.

Târgul de îngheţată Sigep din Rimini s-a desfăşurat în perioada 18-22 ianuarie. Potrivit publicaţiei Giornale di Rimini, standul oraşului chinez Wuhan, unde a izbucnit pandemia de coronavirus, a fost lângă cel al localităţii italiene Codogno, în pavilionul B3 al târgului.

În Codogno a apărut primul caz confirmat de contagiere de pe teritoriul italian. Anterior, în Italia fuseseră confirmate două cazuri de coronavirus la turişti chinezi care se deplasaseră într-o excursie prin nordul ţării.

Este imposibil de stabilit dacă acesta este locul în care s-a transmis epidemia în Codogno, dar ipoteza ar fi de interes pentru ancheta epidemiologică, notează Giornale di Rimini, potrivit Mediafax.

Presa chineză: Noul coronavirus îşi are originile în Italia

Anterior acestei ipoteze, presa chineză a legat originea pandemiei coronavirusului cu Italia, după ce un profesor din Milano a declarat că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie „foarte ciudate” încă din noiembrie.

Folosindu-se de aceste declaraţii, Beijing a respins datele potrivit cărora oraşul Wuhan a fost locul în care a izbucnit focarul ce a dus apariţia pandemiei de COVID-19.

Publicaţii precum The Global Times şi CCTV au publicat declaraţiile profesorul italian Giuseppe Remuzzi. Acesta spunea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să devină cunoscut.

Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nici o dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Într-un alt interviu Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md