00:00:26 29.03.2024
Stiri

Noi RESTRICȚII pentru cetățeni. Aceștia NU vor mai putea ieși din case pe timp de noapte. INTERDICȚIA ar putea fi impusă și pe parcursul zilei. Toți angajații vor sta ACASĂ săptămâna viitoare. E o săptămână CRITICĂ

Social 26.03.2020 17:50 Vizualizări4762 Autor: Ziarul National
Noi RESTRICȚII pentru cetățeni. Aceștia NU vor mai putea ieși din case pe timp de noapte. INTERDICȚIA ar putea fi impusă și pe parcursul zilei. Toți angajații vor sta ACASĂ săptămâna viitoare. E o săptămână CRITICĂ


Comisia pentru Situații Excepționale urmează să stabilească astăzi noi interdicții pentru cetățeni, cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului de tip nou pe teritoriul R. Moldova. Astfel, cetățenii R. Moldova nu vor avea voie să iasă din case sau din curțile proprii pe parcursul nopții, între orele 22.00 - 23.00 și până la 5.00 dimineața, a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Această măsură ar putea fi impusă ulterior și pe timpul zilei, a precizat Dodon, făcând referire la alte state care au luat deja această decizie.

„Este o măsură strictă, dar este necesară. Deocamdată nu vorbim despre restricții pe parcursul zilei, așa cum au făcut alte state. Prin unele măsuri dure noi am reușit să gestionăm situația. Dacă vrem să depășim această criză, trebuie să respectăm cu strictețe măsurule luate și să avem multă răbdare. Dacă vom sta în case două săptămâni, vom reuși mai repede să depășim criza”, a precizat Dodon.

De asemenea, Dodon a anticipat o altă decizie care va fi aprobată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Ion Chicu - toți bugetarii vor sta săptămâna viitoare acasă și le vor fi plătite salariile integral.

„Urmează să vedem cum se va proceda în cazul angajaților din domeniul privat. Bugetarii vor sta acasă, cu excepția celor care se ocupă cu aprovizionări etc.”, a adăugat președintele.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md