16:11:34 28.03.2024
Stiri

Toți medicii, polițiști și militarii implicați în combaterea CORONAVIRUSULUI vor fi testați. „Este vorba de 10 000 de persoane”. Vor fi testați și moldovenii care vor veni de peste hotare, dar vor trebui să CUMPERE prima medicală

Social 26.03.2020 18:23 Vizualizări1922 Autor: Ziarul National
Toți medicii, polițiști și militarii implicați în combaterea CORONAVIRUSULUI vor fi testați. „Este vorba de 10 000 de persoane”. Vor fi testați și moldovenii care vor veni de peste hotare, dar vor trebui să CUMPERE prima medicală


Medicii, polițiștii și militarii aflați în „prima linie” pentru combaterea pandamiei COVID – 19 în R. Moldova vor fi supuși gratuit testelor la COVID-19. Decizia urmează să fie luată de Comisia pentru Situații Excepționale, dar a fost deja anunțată de președintele Igor Dodon, după ședința din această seară a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Urmează să fie testate toate persoanele care se află în prima linie. Este vorba de 10 mii de persoane, inclusiv medici, polițiști de frontieră, angajații MAI și ai Ministerului Apărării, care intră în contact cu cetățenii. Aceste teste vor fi făcute din contul statului”, a declarat Dodon.

De asemenea, șeful statului a spus că ar fi o problemă cu cetățenii veniți din diaspora, pentru că majoritatea nu au prime de asigurare medicală obligatorie în R. Moldova: „Comisia pentru Situații Excepționale urmează să găsească un mecanism ca aceste persoane să procure polița medicală, cu excepția copiilor și pensionarilor. Sper că vom fi înțeleși corect”.

Totodată, șeful statului a adăugat că toți moldovenii din diaspora care vor dori să vină acasă vor fi testați pentru COVID – 19 la intrarea în R. Moldova.

„Acum sunt și teste rapide... Urmează ca medicii să decidă cum se va face asta. Îi rog pe cetățenii din diaspora să fie receptivi”, a conchis sursa citată.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că autoritățile pun la dispoziție cazare în Chișinău pentru personalul medical ce solicită acest lucru și, de asemenea, îi transportă gratuit acasă, cu ajutorul militarilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md