VIDEO//Air Moldova nu mai semnează contractul cu Renato Usatîi pentru a aduce diaspora acasă. Ce motive a invocat compania

by D M
Distribuiti mai departe...

Air Moldova nu mai semnează contractul cu Renato Usatîi pentru efectuarea curselor charter. Motivul invocat de reprezentanții companiei avia este depistarea unor defecțiuni tehnice la avioanele care urma să opereze zborurile pentru a aduce acasă moldovenii rămași captivi peste hotare. Anunțul a fost făcut de primarul de Bălți, Renato Usatîi, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

“Am fost anunțat de compania Air Moldova de la care am închiriat un avion charter, care a adus cetățenii noștri din Paris, că au apărut probleme tehnice la acest avion și la celelalte care sunt, așa că din motive tehnice nu mai poate semna contractul pentru rutele Barcelona, Madrid, Frankfurt, Roma, Verona, Londra și Paris.”

Primarul de Bălți a calificat situația ca fiind cel puțin stranie și presupune că la mijloc sunt interese financiare sau cineva intenționat vrea să-i dea planurile peste cap, chiar dacă din acest lucru au de suferit mii de oameni.

“Este straniu de ce brusc s-au defectat toate avioanele. Ați văzut că au apărut mai multe firme private care au început să zboare la Moscova cu 250 de euro biletul – o oră jumate de zbor. Prețurile sunt mult mai mari pentru Paris, Londra.

Dacă semnam contractul cu Air Moldova, prețurile pentru orașele europene erau următoarele: Barcelona – 232 euro; Madrid – 295 de euro; Frankfurt – 232; Roma – 200 de euro; Verona – 180; Londra – 222 de euro; Paris – 220, de la Aeroportul Beauvais și 255 de la Aeroportul Charles de Gaulle”, a spus Usatîi și a precizat că inclusese în fiecare zbor 10 pasageri care ar fi zburat gratuit: “dacă zboară un Airbus modelul 321 – 220 de pasageri, am inclus, în fiecare rută, 10 pasageri care zboară gratuit pentru că sunt foarte mulți care stau în stradă și nu au posibilitate nici 100 de euro să achite.”

“Eu înțeleg că cineva a vrut și vrea pe spatele vostru să facă bani sau este vreo interdicție de la Guvern, pentru că altă explicație nu am. Să se defecteze toate avioanele într-o zi, atunci când vrem să aducem mii de cetățeni acasă, este cel puțin straniu”, a afirmat liderul Partidului Nostru. 

În același video, Renato Usatîi a spus că nu se dă bătut și că va încerca să găsească alte companii care vor opera zborurile. 

“Eu vă îndemn în continuare să vă lăsați datele de contact la numerele de telefon pe care le-am postat. Telefonați, spuneți numerele, datele din pașaport, nume, prenume. Eu urgent încep să caut avioane prin Europa, încep cu Bucureștiul și acuș contactez și alte companii mari care vor fi gata să efectueze curse charter. Da, va fi mai greu cu plata, dar găsim o soluție” a spus Usatîi și a venit cu o rugăminte către moldovenii din străinătate care au devenit victimele acestei situații.

“Ceea ce vă rog eu e să ieșiți pe rețelele de socializare cu înregistrări video în care să-i spuneți Guvernului să ia mâinile de pe avioane, pentru că dacă într-adevăr nu este o problemă tehnică și cineva s-a implicat, înseamnă că-i urât de tot. Spuneți Guvernului că vreți acasă și să vă pună avioane la dispoziție pentru că Guvernul poate organiza și câte 40 de rute pe zi. Nu să le achite, plătesc oamenii, dar numai să garanteze plata. Ucrainenii, rușii, americanii, toți își aduc cetățenii acasă. Aici noi ne ocupăm, dar cel puțin să nu ne împiedice.”

Anunț important pentru cei din diaspora. Я своих не сдаю и не могу бросить в беде. Делайте пожалуйста репосты.

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Четверг, 26 марта 2020 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.