Coronavirus // 28 de cazuri noi confirmate. Patru medici de la Spitalul Republican testați pozitiv

Mariana Colun
26/03/2020

28 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confimate joi în Republica Moldova. Printre aceștia se numără medicii de la Spitalul Clinic Republican, care anterior au fost testați la un laborator privat. Oficial, bilanțul celor infectați cu Covid-19 urcă la 177 de cazuri.

Joi au fost procesate 134 de probe. Trei cazuri confirmate sunt de import, din România și din Franța, respectiv 25 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău, Cahul, Ialoveni, Soroca, Ștefan Vodă, Hâncești, Orhei și regiunea transnistreană.

„25 de pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” nu mai prezintă semne clinice de îmbolnăvire, dar mai rămân internați în spital, dat fiind faptul că testul care a fost realizat este unul pozitiv, context în care persoana mai prezintă risc pentru alte persoane în privința contaminării cu Covid-19. Starea este însă una satisfăcătoare”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În același timp, autoritățile au anunțat că toți medicii din prima linie vor fi testați pentru coronavirus. Același lucru s-ar putea face și în rândurile angajaților de la Poliția de Frontieră, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării.

În același timp, ar putea fi testate toate persoanele care revin din străinătate. „Propunem pentru toată diaspora să organizăm teste obligatorii la intrarea în țară, pentru ca să-i depistăm pe cei care sunt contaminați și pentru a bloca riscul de răspândire pe teritoriul țării. Sunt acum și teste rapide sau teste care se fac în laboratorul ANSP. Procedura va fi decisă de specialiști”, a declarat președintele Igor Dodon.

Potrivit șefului statului,  mecanismul de testare a moldovenilor care revin din străinătate va fi stabilit în câteva zile și ar putea fi aplicat chiar de săptămâna viitoare.

Mariana Colun
26/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii