‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDeficit de 80 de mii de muncitori în Marea Britanie. Fermierii cer oamenilor să...

Deficit de 80 de mii de muncitori în Marea Britanie. Fermierii cer oamenilor să participe la cules

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe măsură ce restricțiile sunt tot mai mari, iar provocările tot mai serioase, grupurile de producători din Marea Britanie au avertizat că lipsa forței de muncă ar putea afecta substanțial aprovizionarea cu fructe și legume.

Astfel, aceștia au solicitat suportul „armatei terestre” pentru a sprijini ramura în perioada recoltării fructelor și legumelor în timpul pandemiei, scrie Farminguk.com.

Datele din anul trecut arată că 98% din lucrătorii ce au participat la recoltarea fructelor și legumelor erau din afara Regatului Unit.

Asociația Country Land and Business (CLA) estimează că insuficiența brațelor de muncă ar putea fi de circa 80.000 de lucrători din cauza crizei Covid-19.

Președintele CLA, Mark Bridgeman, a declarat că guvernul trebuie să recunoască faptul că oferta de brațe de muncă în agricultură este în „pericol”.

„Un deficit de 80.000 de lucrători este ceva ce nu am mai văzut până acum. De aceea, solicităm „armatei terestre” să sprijine fermierii pentru a asigura securitatea alimentară a țării”, a declarat acesta.

Efectul economic actual al coronavirusului în Marea Britanie a dus deja la pierderea a mii de locuri de muncă.

‹ adv ›

Reprezentanții asociației CLA susțin că muncitorii altor companii ar putea urma o perioadă de recalificare și ajuta la cules, iar unele companii de producere a culturilor bacifere au lansat campanii de recrutare a personalului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›