Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
25.03.2020

Ambasada Chinei în Moldova a donat Republicii Moldova 1500 de teste pentru depistarea COVID-19

Pentru a ajuta guvernul și cetățenii Republicii Moldova în combaterea pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, Ambasada Republicii Populare Chineze a oferit un lot de 1 500 de teste, donaţia fiind primită de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest gest.

„Îmi exprim recunoștința pentru gestul Poporului Chinez, care în aceste momente dificile pentru Republica Moldova, ne oferă suport prin donarea testelor de depistare a infecției COVID-19. Mulțumim pentru solidaritate și implicare”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, E.S. Zhang Yinghong a declarat: “Vom continua să susținem Republica Moldova în lupta cu infecția Covid-19. În timpul apropiat va fi adus un lot de ajutoare umanitare, în baza evaluării necesităților sistemului medical”.

Testele diagnostice pentru noul coronavirus COVID-19 au fost transmise Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Reamintim că în perioada următoare Republica Moldova va mai primi un lot de ajutoare din partea Republicii Populare Chineze care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus