Spitalul din Cărpineni, raionul Hîncești, plasat în carantină pentru 14 zile după ce a primit o pacientă din Bălceana

Spitalul din satul Cărpineni, din Hîncești, a fost plasat în carantină din cauza unei paciente din Bălceana, care a ascuns faptul că a contactat cu o persoană infectată cu Covid-19. Anunțul a fost făcut astăzi de Primăria comunei Cărpineni.

Foto: Primăria Comunei Cărpineni/Facebook

„Spitalul Cărpineni închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sunt cu statut de „contacți” în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!”, se arată în anunțul Primăriei.

Menționăm că satul Bălceana și satul Sofia din raionul Hîncești au fost plasate în carantină începând cu data de 16 martie. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, în raionul Hîncești au fost confirmate 19 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Singura persoană care a decedat în Republica Moldova este o femeie din satul Bălceana.

La acest moment, în raionul Hîncești 551 de persoane se află sub supraveghere medicală.


Pub