(foto) Control la punctul de trecere Otaci, din nordul țării. Cum sunt echipați polițiștii de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a făcut ieri o vizită adhoc la frontiera de nord a țării, pentru a inspecta activitatea punctului de trecere Otaci, care a rămas funcțional la frontiera cu Ucraina și prin care se permite intrarea în țară a conaționalilor, inclusiv a celor ce revin acasă tranzit din Federația Rusă, dar și a transportatorilor de mărfuri.

Foto: border.gov.md

Angajații PTF Otaci au informat despre cei 105 conaționali, înregistrați în noaptea de 23 spre 24 martie, la intrarea în Republica Moldova, pentru care autoritățile naționale au asigurat culoar tranzit din Rusia.

Polițiștii de frontieră au menționat că îndeplinesc întocmai măsurile dispuse pe linia prevenirii riscului de răspândire a Covid-19, poartă măști, mănuși, iar cei care formează filtrele de control sunt îmbrăcați în costume de protecție individuală.

„Respectați recomandările medicilor, aveți grijă când comunicați cu călătorii, păstrați distanța de convorbire, mențineți curățenia la locul de muncă și dezinfectați echipamentul cu care lucrați. Vorbim de sănătatea voastră și a celor apropiați vouă, vă îndemn să prezentați seriozitate în raport cu pericolul de infectare Covid-19”, a menționat Corneliu Groza.

Șeful Poliției de Frontieră a inspectat și punctul de trecere Unguri, care și-a sistat activitatea din 17 martie curent, unde a evaluat capacitatea efectivului antrenat la paza punctului de trecere.

Amintim că o angajată a Poliției de Frontieră a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce a fost supusă testului de laborator, la Spitalul Toma Ciorbă din capitală. Colegii polițistei sunt autoizolați la domiciliu și vor sta 14 zile în carantină.

Cum sunt echipați polițiștii de Frontieră de la punctul de trecere Otaci / Sursa:border.gov.md
Cum sunt echipați polițiștii de Frontieră de la punctul de trecere Otaci / Sursa:border.gov.md
Cum sunt echipați polițiștii de Frontieră de la punctul de trecere Otaci / Sursa:border.gov.md


Pub