(video) 20 de pacienți sunt în stare gravă din cauza coronavirusului. Bilanț total - 125 de contaminați în Republica Moldova

Din cele 125 de persoane infectate pozitiv cu Covid-19, 20 sunt în stare gravă. Celelalte persoane au o evoluție de gravitate medie, spre satisfăcătoare. Declarația aparține ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă e să mă refer la starea pacienților care sunt internați la Spitalul Toma Ciorba, la momentul actual avem 107 pacienți, dintre care 17 pacienți cu stare gravă, gravitate medie-78, stare satisfăcătoare-12 persoane. La spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii avem la momentul actual 8 copii, dar și doi adulți, patru persoane sunt în stare de gravitate medie, stare satisfăcătoare-6 persoane. La Spitalul Clinic Republican avem infectate patru persoane. În cazul unei persoane gravitatea este medie-ușoară, iar în cazul la trei persoane-evoluție gravă. La spitalul Institutul Mamei și Copilului, la Clinica „Emilian Coțaga” avem o mamă, asigură îngrijirea de un copilaș, mama în stare medie. În privința copilașului au fost realizate două teste, ambele au ieșit negative”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.


Pub