(video) Scoaterea armatei în stradă are un efect psihologic asupra cetățenilor. Pînzari: Oamenii reacționează altfel când văd tehnica de luptă

Implicarea armatei în Situația de Urgență are un rol psihologic asupra celor care nu se supun regulilor instituite de către Comisia Situației Excepționale. Despre asta a precizat ministrul apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„Chiar dacă noi am fost pe alocuri criticați că am arătat prea militar, sunt niște studii științifice care arată că oamenii reacționează altfel vine o echipă de polițiești cu un automiobil simplu și oamenii reacțonează altfel când vine o echipă de oameni înarmați, echipați, desciplinți, cu un automobil gen ale noastre care este tehnica de luptă. Reacția 100% este una ascultătoate când trece un așa automobil și trece mesajul prin localitate”, a precizat acesta.

Potrivit lui Pînzari, numărul polițiștilor este insuficient raportat la numărul populției, iar implicarea armatei, compensează acest fapt.

Amintim că Guvernul a decis scoaterea armatei în stradă. Ministerul Apărării dislocat resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

Astfel, microbuzele de tip IVECO și Chevrolet ale Armatei Naţionale şi ambulanțele Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării au transportat în aceste zile 58 de cadre medicale şi 22 de persoane, care inițial au avut semne de infectare cu COVID-19, dar testele s-au dovedit a fi negative.

În următoarele zile, aceste acțiuni vor continua, iar cetățenilor le este recomandat să se informeze despre toate măsurile organizate și să respecte noile restricții care intră în vigoare de astăzi


Pub