(video) Peste 1500 de persoane se află în izolare în regiunea transnistreană. Lisnic: Două loturi de medicamente au fost introduse în zonă, urmează altele două

Peste 1500 de persoane se află în izolare în regiunea transnistreană, asta după ce 6 persoane au fost diagnosticate ca fiind infectate cu Covid-19. Despre aceasta a anunțat viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, într-un briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acesteia, în urma discuțiilor cu așa zisa conducere de acolo, după instituirea stării de urgență, Guvernul a instituit mai multe măsuri pentru regiunea transnistreană.

„Începând cu 16 martie sunt aplicate măsuri în oglindă. Au fost aplicate măsuri de autoizolare, suspendarea activităților a anumitor agenți economici, este vorba de respectarea regimului de carantină pentru 14 zile. La fel au fost introdusă restricții de circulație în perioada stării de urgență”, a declarat Lesnic.

Viceprim-ministra spune că a reușit să creeze mai multe facilități pentru mai multe categorii de persoane. Astfel, s-a luat decizia ca fermierii care au terenuri în stânga Nistrului să poată să prelucreze terenurile. De asemenea, li se permite accesul fără a se autoizola următoarele categorii de persoane. Angajații din penitenciare și polițiștii, cei care servesc zona limitrofă, polițiștii, pompierii și angajații care repară rețelele de electricitate.

La fel, Guvernul de la Chișinău a permis introducere în zonă a două loturi de medicamente și produse farmaceutice, iar azi a mai fost solicitată introducerea a altor două loturi.

Amintim că pe 16 martie, liderul de la Tiraspol a decretat stare de urgență în regiunea transnistreană, în legătură cu răspândirea infecției cu Covid-19.


Pub