(video) Noile VW vor notifica că se apropie o maşină de poliţie în misiune de la un km distanţă

Noul Volkswagen Golf îi poate ajuta pe șoferi să prevină accidente, datorită tehnologiei sale inovatoare Car2X, care îi permite să se conecteze fără fir cu alte vehicule și cu infrastructura din trafic. Consorțiul Euro NCAP a acordat o recunoaștere specială funcției de alertă a pericolelor din trafic (traffic hazard alert function) cu premiul Advanced pentru caracteristicile de siguranță de ultimă oră.

Şi Asociația auto germană ADAC a testat noua tehnologie și a declarat-o drept „o piatră de hotar”.

Foto: autoblog.md

Noul Golf este prima mașină de pe piața europeană care vine echipată standard cu tehnologie Car2X, care se bazează pe standardul wireless Wi-Fi p! Acest tip de Wi-Fi este conceput special pentru comunicarea locală între vehicule și nu utilizează rețeaua de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că oferă o acoperire în limitele sistemului.

Într-o rază de aproape un km (până la 800 metri), vehiculele conectate schimbă direct date și informații de poziționare între ele. Acest lucru le permite să se avertizeze reciproc asupra pericolului sau să ia contact cu infrastructura de trafic pe o chestiune de milisecunde. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub