Japonia oferă Moldovei un credit preferențial de peste 18 milioane de dolari, pentru modernizarea agriculturii

Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de 2.059.000,000,00 Yeni japonezi (aprox. 18.647.283 USD) în vederea implementării proiectului de „Modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol” (proiectul „MAME”).

Foto: radiochisinau.md

Acordul de împrumut urmează să fie întocmit pe o perioadă de 40 de ani (12 ani – perioada de grație și 28 de ani – perioada de rambursare).

Banii vor fi oferiți Republicii Moldova prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA).

Proiectul Acordului, întocmit prin schimb de note, este unul bilateral, între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, şi nu va implica participarea altor părți.

Potrivit ministrului Agriculturii, Ion Perju, banii vor servi drept suport considerabil pentru agricultori nu doar în producerea primară a legumelor și fructelor, în calitate de materie primă, dar și în procesarea acestora cu valoarea adăugată sporită și aplicarea agriculturii inteligente.

După semnarea de către ambele părți, Acordul de Împrumut urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și promulgat prin decretul șefului statului.


Pub