Andrei Năstase, către părinți și bunici: „Paza bună trece primejdia rea. Asta am stabilit și cu mama mea, să ne rugăm de acasă”

Liderul Platformei DA îndeamnă oamenii să se roage de acasă și să nu-și piardă credința în perioada în care omenirea face față pandemiei de Covid-19. „Am stabilit și cu mama mea să spunem Tatăl nostru împreună, la telefon și am rugat-o să se roage de acasă, pentru noi toți”, a spus Andrei Năstase, într-un live pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Adresez acest apel, cu multă modestie și infinită credință în bunul Dumnezeu. A venit momentul să avem grijă de ceilalți, în special de cei mai vulnerabili. Suntem în Postul Mare și zeci de ani am mers acolo unde a fost posibil, am mers la biserică și ne-am închinat, în lăcașele sfinte, acolo unde am învățat să ne rugăm, alături de părinții și frații noștri. Am făcut toate acestea zeci de ani, fără excepții, iar credința ne-a ținut uniți.

Am suferit împreună, ne-am bucurat, am muncit și am construit împreună având piatră de temelie credința noastră. În toate momentele grele, biserica a fost alături prin rugăciune și chiar alături de credincioși, pe ulițe, în case.

Astăzi ne confruntăm cu un „război”, iar măsurile de carantină menite să oprească răspândirea Covid-19, ne-au tutlburat viața comunitară, inclusiv cea religioasă.

Aparent, medicina trupului ar fi în conflict cu medicina sufletului. Vă sfătuiesc să nu vă pierdeți credința, dar să stați să vă rugați în casele voastre până ne vom putea regăsi în cadrul bisericii.

Omenirea a mai trecut prin timpuri grele, dar nici atunci Dumnezeu nu s-a supărat pe noi, ne-a ascultat și ne-a apărat.

Mă adresez părinților, bunicilor noștri, pensionarilor, oameni buni, riscul este extrem de mare. Vă rog să stați acasă și orice deplasare să fie doar de strictă necesitate și cu mare grijă. Mă adresez copiilor, celor tineri, în aceste zile trebuie să avem grijă de părinții și bunicii noștri, repectând cu strictețe regulile și recomandările autorităților. Să-i ajutăm cu aprovizionarea, cot la cot cu medicii, polițiștii și cei care administrează.

Paza bună trece primejdia rea. Am stabilit astăzi și cu mama mea să ne rugăm acasă, împreună, chiar dacă la telefon și vom spune împerună Tatăl nostru. Am rugat-o să stea acasă să se roage pentru noi.

Dumnezeu se află în sufletul oricărui credincios, oriunde se află acesta.

Aceasta e singura soluție, e tot ce trebuie să facem cu totții pentru a depăși această perioadă grea pentru o lume întreagă. Recomand tuturor să respecte recomandările și restricțiile autorităților. Doar așa va fi bine”, a spus Andrei Năstase.


Pub