Elveția donează măști, mănuși și dezinfectanți pentru 68 de centre de sănătate și 211 oficii ale medicilor de familie din țară

Un proiect finanțat de Elveția va asigura medicii de familie și asistenții medicali din zece raioane din Republica Moldova cu măști, mănuși și dezinfectanți pentru protecția împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale

Este vorba despre proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, care va oferi angajaților medicali din 68 de centre de sănătate și 211 de oficii ale medicilor de familie din țară - 63 700 de măști medicale de unică folosință, 54 600 de mănuși nitril și 760 litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Acțiunea a fost coordonată cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în contextul situației epidemiologice de criză cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Materialele vor fi livrate la sediul centrelor de sănătate și distribuite oficiilor medicilor de familie din subordine, în două tranșe. În prima tranșă, vor fi distribuite loturile de mănuși și dezinfectanți, începând de astăzi, miercuri, 25 martie 2020. În a doua tranșă - măștile medicale de unică folosință, începând cu 31 martie 2020.

Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” activează în raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț, Briceni. Proiectul este finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate al Republicii Moldova.


Pub