Doi angajați din sistemul penitenciar infectați cu noul coronavirus, se tratează la Toma Ciorbă. Care este starea lor

Doi angajați ai ANP au fost testați pozitiv la infecția cu Covid-19 și au fost internați la spitalul Toma Ciorbă. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt al ANP, Oleg Pantea.

Foto: UNIMEDIA

„În sistemul penitenciar din Republica Moldova avem doi angajați care au fost testați pozitiv la infecția cu Covid-19 - unul de la penitenciarul Rusca și al doilea de la penitenciarul din Soroca. Ambii au fost internați la Toma Ciorbă, starea lor este satisfăcătoare”, a declarat Oleg Pantea.

Unii angajați, domiciliați în zone de risc sporit de infectare cu noul coronavirus, precum satul Bălceana din raionul Hîncești, au fost trimiși acasă pentru autoizolare și înlocuiți cu angajați de rezervă.

Totodată, Oleg Pantea a precizat că niciun deținut din penitenciarele din țară nu a fost infectat cu noul tip de coronavirus.

Acesta a dat asigurări că sistemul administrației penitenciare cooperează în permanență cu instituțiile din domeniul sănătății, a ordinii și securității publice și monitorizează zilnic starea de sănătate a persoanelor deținute și a funcționarilor din sistem.

Amintim că Avocatul Poporului a înaintat un demers către procurorul general Alexandr Stoianoglo și către președinta interimară a Consiliului Superior al Magistraturii, Luiza Gafton, în care a solicitat aplicarea în perioada stării de urgență a unor măsuri alternative detenției pe durata crizei epidemiologice, pentru categoriile de infracțiuni mai puțin grave, în care sunt vizate persoane cu vârsta de peste 50 ani și cu boli cronice (plasarea la domiciliu, monitorizare electronică etc.).

Mihail Cotorobai susține că măsurile care se întreprind în penitenciare nu sunt suficiente și că a fost informat despre situații concrete în care angajați din cadrul instituțiilor penitenciare au febră, despre lipsa echipamentelor necesare de prevenire și tratare a Coronavirusului de tip nou în penitenciare, în special în cadrul instituției penitenciare nr.16 - Pruncul (spital penitenciar).


Pub