(doc) A renunțat la regimul de carantină pentru a-și vizita fratele din satul vecin. O femeie din Bălceana și ruda sa, amendate cu câte 22 500 de lei

O locuitoare a satului Bălceana, raionul Hîncești, a renunțat la regimul de izolare pentru a merge într-o vizită la fratele său, în satul vecin. Atât femeia, cât și ruda ei s-au ales cu amenzi a câte 22 500 de mii de lei. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Mariana Bețivu, ofițera de presă a Inspectoratului General de Poliției.

Foto: Iurie Păsat/Facebook

Potrivit ofițerei de presă a IGP, femeia în vârstă de 41 de ani, din localitatea Bălceana, în data de 20 martie, a sfidat regimul de carantină din localitate și a mers în ospeție la fratele său, în satul Bujor.

„Ambele persoane au fost amendate cu câte 22 500 de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină”, a precizat Mariana Bețivu.

Document / Sursa:IGP

Amintim că satul Bălceana și satul Sofia din raionul Hîncești au fost plasate în carantină începând cu data de 16 martie. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, în raionul Hîncești au fost confirmate 19 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus.

De asemenea, unicul deces înregistrat în Republica Moldova este o femeie din satul Bălceana.

Astăzi a mai fost plasat în carantină spitalul din satul Cărpineni, din Hîncești, din cauza unei paciente din Bălceana.


Pub