Igor Dodon recomandă Consiliului Audiovizualului să-și revadă decizia ce restricționează presa în timpul Stării de Urgență

Șeful statului califică decizia Consiliului Audiovizualului privind activitatea presei în perioada Stării de Urgență drept una nejustificată. „Recomand Consiliului Audiovizualului să revadă această decizie”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Ediție Specială” de la postul public de televiziune.

Foto: UNIMEDIA

"Noi trebuie să respectăm libertatea presei, care este a patra putere în stat. Avem nevoie de presă independentă. Nu este o decizie justificată și aș recomanda Consiliului Audiovizualului să-și revadă această hotărâre. Noi înțelegem că sunt surse care distribuie știri false, trebuie să fie penalizate aceste surse. În același timp, vreau să rog presa să se informeze din surse oficiale, deoarece panica este mai periculoasă decât virusul", a declarat Igor Dodon.

Declarațiile au fost făcute după ce Consiliul Audiovizualului a emis astăzi o decizie care ar reglementa activitatea presei în perioada Stării de Urgență, impunând un șir de restricții și obligațiuni. Printre acestea se numără prezentarea obligatorie în știri a poziției autorităților și datelor oferite de acestea cu privire la răspândirea de Covid-19 în Republica Moldova, evitarea prezentării unor date în mod unilateral și a propriilor opinii. Totodată, CA menționează că singurele surse credibile avizate pentru prezentare sunt datele oficiale naționale și internaționale. Hotărârea a stârnit un val de numulțumiri printre jurnaliști, care au calificat prevderile drept cenzură și încercare de a „închide gura presei libere”.


Pub