22:16:28 23.04.2024
Stiri

În SICRIE, dar cu MEDALII la piept: Oamenii mor din cauza COVID-19, dar guvernarea lui Dodon alocă bani pentru confecționarea unor medalii din AUR, cu iz sovietic

Social 25.03.2020 12:00 Vizualizări5676 Autor: Ziarul National
În SICRIE, dar cu MEDALII la piept: Oamenii mor din cauza COVID-19, dar guvernarea lui Dodon alocă bani pentru confecționarea unor medalii din AUR, cu iz sovietic


Guvernul se pregătește să aloce 157 500 de lei Ministerului Apărării, pentru confecționarea a 450 de medalii comemorative (câte 350 de lei pentru fiecare - n.r.), dedicate celor „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Hotărârea pusă pe ordinea de zi de astăzi a ședinței Guvernului, în plină stare de urgență decretată ca urmare a extinderii pandemiei de COVID-19, care afectează în mod special oamenii în vârstă, prevede că aceste medalii vor fi oferite veteranilor de război începând cu data de 9 mai curent.

„Însemnul medaliei reprezintă un medalion rotund monocolor, de aur brunat, cu diametrul de 30 mm și cu toartă de suspensie în partea superioară, prin care însemnul se prinde cu un inel de baretă. Însemnul se confecționează din tombac patinat. Pe avers, este reprezentată imaginea stilizată a compoziției sculpturale a monumentului din Chișinău consacrat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, vedere dinspre nord, flancată în partea dreaptă de milesimele „1945 / 2020”, totul în relief. Pe revers, într-o cunună deschisă, formată din două ramuri de laur și așezată în exergă, cu caractere capitale în cinci rânduri este înscrisă legenda: „75 / DE ANI / DE LA VICTORIA / ÎN CEL DE-AL DOILEA / RĂZBOI MONDIAL”, totul în relief”, este descrisă medalia din aur, aprobată de guvernarea lui Igor Dodon, în stilul propagandei sovietice.

CITIȚI și Dodon, pus la ZID după ce a scos soldații cu ARMAMENT greu în stradă: „Olecuță de probleme cu nasul... Poate vrea să ÎMPUȘTE VIRUSUL între ochi?”

Inițiatorii ideii accentuează că „medalia se poartă la piept, în partea stângă”.

Menționăm că, în timp ce găsește bani pentru medalii din aur și reparații de milioane pe la monumentele sovietice, guvernarea actuală de la Chișinău a inițiat campanii de strângere de fonduri pentru a lupta cu pandemia de COVID-19.

CITIȚI și Guvernul, OBLIGAT să găsească patru MILIOANE de lei pentru reparațiile de la Complexul „Eternitate” și încă 200 de mii de lei pentru o MEDALIE



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md