00:12:08 25.04.2024
Stiri

ADEVĂRATUL motiv pentru care transportul public a devenit GRATUIT în Chișinău și Bălți: Un taxator, infectat cu COVID-19

Social 25.03.2020 12:57 Vizualizări2559 Autor: Ziarul National
ADEVĂRATUL motiv pentru care transportul public a devenit GRATUIT în Chișinău și Bălți: Un taxator, infectat cu COVID-19


Transportul public din Chișinău și Bălți va fi gratuit în următoarele două săptămâni, după ce, ieri-seară, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să retragă taxatorii din troleibuze și autobuze.

Deși autoritățile au anunțat că decizia a fost luată pentru a proteja taxatorii de contacte excesive cu populația, sursele Deschide.md spun că, de fapt, motivul real este cu totul altul. Mai exact, angajații unui parc de troleibuze din Chișinău au intrat în carantină, după ce la începutul săptămânii curente un taxator a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus, iar responsabilii încearcă să ascundă acest lucru.

Este vorba despre un bărbat, angajat în calitate de taxator la Parcul de Troleibuze Nr.1 de pe strada Mitropolit Dosoftei, din sectorul Buiucani al capitalei.

Informația privind instituirea carantinei a fost confirmată de șeful Regiei Transport Electric din Chișinău, Dorin Ciornîi.

Contactat telefonic, funcționarul a povestit că, inițial, bărbatul a acuzat febră, motiv pentru care a fost preluat de o ambulanță în noaptea de duminică spre luni. Ulterior, specialiștii care au prelevat probe au dat verdictul - taxatorul s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Ciornîi nu a putut spune ce vârstă are bărbatul și nici pe ce rută de troleibuz lucrează, întrucât taxatorii nu au o rută prestabilită în acest sens. Totuși, acesta ne-a asigurat că au fost luate toate măsurile de rigoare pentru a fi prevenită răspândirea virusului.

Potrivit șefului de la RTEC, bărbatul nu s-a prezentat la serviciu de când au început să-i apară primele simptome, iar angajații care s-au aflat în contact direct cu acesta – șoferi, lăcătuși, taxatori ș.a. – sunt în regim de autoizolare.

„Aproximativ 70% din angajații parcului au fost puși în carantină, a fost făcută lista și au fost sesizați medicii de familie despre acest fapt”, a subliniat Ciornîi.

De asemenea, acesta a dat asigurări că toate troleibuzele sunt dezinfectate continuu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md