/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ministerul Sănătății îl contrazice pe Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai și susține că medicilor nu le lipsesc echipamentele medicale de protecție

missing
25 martie 2020, ora 14:57

Ministerul Sănătății îl contrazice pe Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai care susține că mai mulți medici ar intenționa să părăsească sistemul, deoarece sunt nemulțumiți e faptul că lucrează fără a le fi asigurate măsurile de protecție de Covid – 19. Responsabilii de la Minister dau asigurări că medicilor nu le lipsește echipamentul necesar.

„Pentru a afla dacă într-adevăr există o astfel de problemă, am solicitat detalii avocatului poporului ca să putem interveni imediat, dacă este cazul. Ni s-a spus că informația a fost obținută de la persoane anonime și s-au indicat două unități spitalicești, care în realitate dispun de echipamentul necesar și conducerea acestora nu a venit până la această etapă cu solicitări de suplimentare cu echipamente și medicamente”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Responsabilii de la Sănătate au precizat care ste modalitatea de monitorizare și asigurare a dotării cu echipamente speciale în spitale:

1. Managerii instituțiilor medico-sanitare sunt direct responsabili de asigurarea funcționalității instituțiilor medicale, care include: personal medical, medicamente, echipamente de protecție și consumabile. Așadar, dacă întâmpină probleme cu stocul de materiale, anunță imediat Ministerul și se intervine operativ.

2. Începând cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămânal Ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente. În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sunt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente.

3. În vederea elucidării infomațiilor prezentate de către Avocatul Poporului, Ministerul a solicitat suplimentar verificarea în comun a datelor prezentate, astfel încât, societatea să fie informată corect și cu date verificate.

4. Totodată, menționăm că MSMPS întreprinde măsuri continue de asigurare a sistemului cu echipamente, medicamente și consumabile.

Amintim că Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai a anunțat că un număr impunător de medici intenționează să scrie cereri de demisie, fiind deranjați de lipsa echipamentului de protecție, care le-ar oferi siguranță în momentul acordării asistenței medicale. Semnalele i-ar fi fost transmise ombudsmanului săptămâna aceasta, de către reprezentanții mai multor instituții medico-sanitare publice din țară. Deciși să plece ar fi nu doar specialiștii din spitalele care asigură diagnosticul și tratamentul celor infectați sau suspectați de Covid – 19, dar și cei din alte instituții medicale, inclusiv raionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram