joi, 28 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeInatreq™ Active - primul și unicul fungicid natural din ultimii 15 ani pentru controlul...

Inatreq™ Active – primul și unicul fungicid natural din ultimii 15 ani pentru controlul Septoriei la cereale

Recomandate

Corteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din gama de produse Inatreq™ active.

Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru comercializare în Franța, este un fungicid inovator, de origine naturală, care oferă un control curativ și eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Produsul va fi disponibil la vânzare în Franța începând cu finalul anului 2020, pentru anul agricol 2021.

Următoarele omologări a produselor pe baza de Inatreq, vor avea loc anul viitor, si vor oferi fermierilor care cultivă cereale noi soluții pentru controlul bolilor în Regatul Unit al Marii Britanii, Danemarca și ulterior, pe toate piețele europene importante.

„Această soluție inovatoare pentru controlul si combaterea Septoriozei, cea mai păgubitoare boală care afectează cultura de grâu va răspunde cerințelor fermierilor din România”, a afirmat Jean Ionescu-Country Leader România și Moldova.

Rezultat al muncii asidue a cercetătorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va răspunde provocărilor unui management durabil și va satisface dorința fermierilor pentru produse inovative care să asigure protecția și siguranța culturilor.

Inatreq prezintă performanțe biologice excepționale, oferă fermierilor un nou instrument care să ajute la gestionarea bolilor, deoarece nu prezintă rezistență încrucișată la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale.

De asemenea, fermieri vor beneficia și de flexibilitate în aplicare a produsului, precum și de performanțele sale consistente și de spectrul larg de acțiune.

„Inatreq reprezintă cea mai recentă soluție, rezultat al inovațiilor tehnologice dezvoltate de compania noastră. Suntem încântați și vom continua să ne dezvoltăm portofoliul cu produse naturale. Datorită originii naturale a produsului Inatreq, îndeplinim cerințele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile”, a spus Susanne Wasson, Președinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience.

Substanța activă Inatreq protejează, de asemenea, și plantațiile de bananieri de boala numită Black Sigatoka. Câteva țări, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildeș și Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea în culturile de bananieri.

Mai multe informații disponibile pe corteva.com.

1Studiul sistemelor alimentare durabile in Europa” realizat de Financial Times Group, comandat de Corteva Agriscience, Sept 2019.

FOTO: fwi.co.uk; imagine simbol.

Corteva Agriscience
Corteva Agriscience
Corteva Agriscience combină experiențele unor companii cunoscute, precum DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection și Dow AgroSciences.

Citește și ›

Advertoriale