(video) Mai multe loturi cu teste pentru coronavirus, donate Ministerului Sănătății: Unul a fost primit, ieri, din partea OMS

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat astăzi, în cadrul briefingului de presă, că aseară, a mai fost livrat un lot de ajutor din partea OMS, iar pe parcursul săptămâni trecute, mai multe instituții private s-au solidarizat și au contribuit cu donații.

În contextul în care testele sunt aplicate atât pentru persoane cu simptome grave, cât și pentru cei cu o stare de sănătate satisfăcătoare, ministra a ținut să mulțumească donatorilor, fără de care nu era posibilă procedura de testare, în cazul tuturor pacienților.

„Pe această cale îmi exprim recunoștința pentru OMS, care aseară, la o oră târzie, a mai livrat un lot de teste pentru RM și totodată vreau să menționez că sistemul de sănătate se solidarizează nu doar prin prisma instituțiilor publice dar și instituțiilor private. Săptămâna trecută, dar și aceasta am primit o donație care vin din partea unui prestator privat de servicii medicale și îmi exprim recunoștința pentru acest suport care este acordat. Mai avem un lot de donații care vine din partea unui agent economic care vine din sfera de asigurări,. La fel vreau să îi aduc sincere mulțumiri pentru acest suport care vine nu doar pentru sistemul de sănătate, dar în general pentru cetățenii RM”, a declarat ministra.

Totodată, ministra a declarat că au fost încheiete câteva contracte de livrare a testelor, atât pe termen imediat cât și pe termen mediu, pentru a fi asigurați în cazul unei evoluții a virusului Covid-19, pe teritoriul țării.

Ieri au fost confirmate 15 cazuri. Bilanțul a ajuns la 109.

Premierul Ion Chicu, a anunțat aseară, după ședința Comisiei pentru Situații de Urgență, că accesul în locurile publice va fi interzis. Totodată, persoanele în etate nu vor putea ieși, nejustificat, din casă.


Pub