Un tehnician auto, membru al unei grupări criminale, va fi judecat pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari

Un tânăr de 20 de ani, membru al unei grupări criminale organizate, riscă între 7 și 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanță dosarul de învinuire a inculpatului.

Foto: Getty Images/iStockphoto

Învinuitul este originar din Chișinău și activa oficial ca tehnician auto. Acesta este învinuit că a participat, în calitate de autor, la circulația ilegală de drogurilor sintetice de tip alfa-PVP („sare”), drogurilor de tip „mephedrone”, dar și a psihotropelor de tip amfetamină. Tânărul este învinuit de procurori și de faptul că a făcut parte dintr-un grup criminal organizat.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, tânărul a devenit curier în cadrul grupului criminal organizat, după ce a reluat legătura cu o veche cunoștință, care activa în calitate de operator al unui magazin online de vânzare a drogurilor.

Astfel, novicele repartiza drogurile și psihotropele de tip amfetamină în pachețele și le depozita în ascunzișuri cu locație stabilită din timp. Ulterior, acesta determina locațiile drogurilor depozitate prin programe conectate la internet și le trimitea datele administratorilor unor canale de vânzare a drogurilor pe internet, care la rândul lor vindeau marfa clienților.

Pentru fiecare pachețel distribuit în ascunzișurile raportate, inculpatul era remunerat electronic cu a câte 50 de lei, în criptovalută Bitcoin, săptămânal, astfel încât contactul fizic între organizator și curier era exclus în totalitate. Zilnic, acesta distribuia aproximativ 30 de pachețele cu droguri. Prin urmare, la sfârșitul anului trecut, acesta a fost reținut, plasat în arest, iar acum dosarul de învinuire i-a fost trimis în judecată de către procurorii PCCOCS și urmează ca instanța să se pronunțe.

Pentru fapta de care bărbatul este învinuit de către procurori, legea penală prevede pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani. La această etapă, un alt membru al grupării criminale este anunțat în căutare.


Pub