Un preot italian a murit de coronavirus, după ce a cedat aparatul său de ventilare a plămânilor unui pacient mai tânăr

Giuseppe Berardelli, un preot în vârstă de 72 de ani din Italia, a murit din cauza coronavirusului, după ce a refuzat să folosească aparatul de ventilare a plămânilor pe care i-l cumpărase comunitatea parohială. Acesta a preferat ca aparatul să fie oferit unei alte persoane bolnave, mai tinere, pe care nici măcar nu o cunoștea, scrie Newsweek.

Foto: Twitter

Părintele Berardelli, originar din Casnigo, din provincia Bergamo, în nordul Italiei, a fost o persoană îndrăgită, binecunoscută pentru ajutorarea persoanelor cu probleme financiare, precum și pentru faimoasa sa motocicletă potrivit publicației italiene Araberara. Enoriașii săi au achiziționat un dispozitivul care să-l ajute să respire, însă a renunțat să folosească aparatul, în favoarea unei persoane tinere.

Despre toate cele întâmplate a vorbit inclusiv managerul azilului de bătrâni din San Giuseppe, care are numai cuvinte de laudă la adresa preotului de 72 de ani, considerat a fi un adevărat erou pentru gestul său.

„Don Giuseppe s-a sacrificat ca un adevărat preot. Sunt profund emoționat de faptul că el, protopopul din Casnigo, a renunțat din proprie voință la aparat, pentru a-l oferi cuiva mai tânăr”, a declarat managerul azilului de bătrâni San Giuseppe, pentru sursa citată.

Știrea, raportată de site-ul italian de știri Araberara, a fost distribuită pe Twitter de James Martin, SJ, redactor general al revistei America și consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican.

Berardelli este unul dintre peste 6.000 de italieni care au murit din cauza Covid-19. Italia este la moment țara cea mai afectată din lume, cu un număr de morți aproape de două mai mare decât în China.


Pub