Capcanele șofatului pe timp de noapte. Sfaturi utile despre cum să le eviţi

Mulți conducători auto preferă să șofeze pe timpul nopții, considerând acest lucru mult mai relaxant din cauza unui trafic mai scăzut, cu posibilități mai mici de a întâlni controale (noaptea, inspectorii dorm și ei!), pentru a câștiga timp și, de ce nu, pentru a avea ziua timp liber pentru alte activități.

Cu toate aceste beneficii (reale sau mai puțin reale), conducerea pe timp de noapte presupune și multe capcane.

Foto: fmins.com

Statisticile care au în vedere accidentele rutiere arată că o treime dintre ele se produc noaptea, adică un număr mare, dacă îl raportam la cel al mașinilor care se află în trafic în această perioadă orară. Astfel, pentru unii conducători auto, conducerea pe timp de noapte poate fi dificilă.

Psihologii și medicii specialiști în siguranță rutieră precizează că numeroși conducători auto au probleme de vedere și de orientare pe timpul nopții. Astfel, șoferi care conduc foarte bine pe timpul zilei pot avea probleme, o dată cu lăsarea întunericului, nereușind să sesizeze la timp diferitele obstacole, cum ar fi vehicule care vin din față, pietoni, bicicliști, căruțe etc., care circulă sau staționează pe partea carosabilă. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub