SIS blochează încă două site-uri care promovează informații false

Serviciul de Informații și Securitate anunță că a identificat alte două surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția Covid-19: covid19-md.tk și news-front.info. Aceste două site-uri urmează să fie blocate.

Foto: SIS.md

În context, instituția a transmis Ordinul directorului SIS Cu privire la blocarea surselor cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19 și la măsurile de protecție și prevenire Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației în vederea luării deciziilor ce se impun.

Două site-uri care promovează știri false urmează a fi blocate / Sursa:SIS.md

În conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19.

Recent, SIS a decis limitarea accesului la 52 de site-uri, care promovează fake news, pe durata stării de urgență.


Pub