Corneliu Furculiță: Brusc a crescut numărul „experților” în virusologie. Cât au fost la putere nu au făcut nimic ca să pregătească sistemul medical

În contextul Stării de Urgență intalate la Chișinău, multe persoane vin să critice, în timp ce alții stau în prima baricadă și iau decizi necesare. Despre aceasta spune liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acestuia, pe timp de pandemie cu coronavirus, brusc a crescut numărul experților în virusologie, care vin cu diferite sfaturi pentru autorități.

„Sunt aceeași oameni, care până recent se pricepeau în politologie, arheologie, agricultură, ecologie, securitate, politică externă etc. Zilnic apar consultații pe facebook de la Sturza, Usatîi, Candu, Sandu, Șor despre ce să facă Guvernul în lupta cu COVID-19”, spune Furculiță.

Deputatul mai afirmă că unii dintre ei au fost la guvernare anterior „și n-au făcut nici cât e negru sub unghie, ca să pregătească sistemul medical pentru o eventuală pandemie. Dl Sturza, de exemplu, la zecile de milioane de USD pe care-i are (a prosperat după ce a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova), ar putea să ajute oamenii din țara noastră, medicii care stau în prima linie a luptei cu coronavirusul, printr-o donație pe conturile deschise de primăria Chișinău. Dle Sturza, găsiți singur contul bancar ori aveți nevoie de ajutor? Haideți, poporul așteaptă să vă împărțiți cu el din ce ați ....înțeles”, a conchis parlamentarul. Top of Form

Amintim că numărul persoanelor infectate cu Covid-19, în Republica Moldova, a ajuns la 125. Anunțul a fost făcut în această seară de ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.


Pub