Cine este noul director al Spitalului Republican: A fost numit un fost viceministru al Sănătății

Uncuța Andrei este noul director al Spitalului Republican. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: noi.md

Uncuța s-a născut la 3 mai 1972 în orașul Ungheni. În anul 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

În 2015 a fost numit viceministru al sănătății.

Amintim că directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în urma ședinței Comisiei pentru situații excepționale.


Pub