11:45:36 19.04.2024
Stiri

Gestul IMPRESIONANT făcut de un PREOT. A renunțat la dispozitivul care îl ajuta să respire, pentru a-l ceda unei persoane bolnave de COVID - 19, mai tânără

Știri 24.03.2020 13:40 Vizualizări1000 Autor: Ziarul National
Gestul IMPRESIONANT făcut de un PREOT. A renunțat la dispozitivul care îl ajuta să respire, pentru a-l ceda unei persoane bolnave de COVID - 19, mai tânără


Giuseppe Berardelli, un preot în vârstă de 72 de ani din Italia, a murit din cauza coronavirusului. Comunitatea parohială strânsese bani și îi cumpărase dispozitivul care îl ajuta să respire. Numai că Giuseppe Berardelli a renunțat să folosească aparatul, dându-și viața pentru a-l ceda unei alte persoane bolnave, mai tânără, pe care nici măcar nu o cunoștea.

Părintele Berardelli, din Casnigo, din provincia Bergamo, în nordul Italiei, a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus. Enoriașii săi au achiziționat un dispozitivul care îl ajuta să respire, însă a renunțat să folosească aparatul, dându-și viața pentru a-l ceda unei alte persoane bolnave, mai tânără, transmite 3dots.ro.

Știrea, raportată de site-ul italian de știri Araberara, a fost distribuită pe Twitter de James Martin, SJ, redactor general al revistei America și consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican.

„Dragostea mai mare nu are nicio persoană… ”(Ioan 15:13)”, a scris Fr. Martin pe Twitter.

Părintele Martin a explicat că părintele Berardelli, care era din Casnigo (Bergamo), a fost „un„ martir al carității ”, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care în Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat cu o familie și a fost ucis.

Italia nu a înregistrat noi decese, 7,432 cazuri din totalul de 63,927 cazuri infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate, potrivit worldmeters.info.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md