02:10:29 29.03.2024
Stiri

DOC // Președintele socialist al raionului Râșcani, preocupat de MAJORAREA îndemnizațiilor consilierilor raionali și epurări de cadre. Hotărârea Comisiei Situații Excepționale a fost ÎNGHEȚATĂ, pentru ca să se facă aceste modificări

Partide/Comunicate 24.03.2020 14:00 Vizualizări2023 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele socialist al raionului Râșcani, preocupat de MAJORAREA îndemnizațiilor consilierilor raionali și epurări de cadre. Hotărârea Comisiei Situații Excepționale a fost ÎNGHEȚATĂ, pentru ca să se facă aceste modificări


Consiliul raional Râșcani, în frunte cu socialistul Vasile Secrieru, sfidează interdicțiile impuse în legătură cu pandemia COVID -19 și s-a întrunit în sedință pentru a aproba majorarea până la 700 de lei a indemnizațiilor consilierilor (pentru fiecare zi de ședință), dar și pentru a face și unele angajări. Pentru ca să ședința respectivă să fie legală, majoritatea a decis să facă unele modificări la decizia luată anterior de Comisiei pentru situații excepționale din raionul Râșcani.

Primarul de Râșcani, Victor Bogatico, atrage atenția că membrilor Comisiei pentru situații excepționale nu le-a păsat că în raion au fost confirmate două cazuri de COVID – 19, iar alte 16 persoane sunt supecte.

Acesta menționează că reprezentanții conducerii raionului au dat dovadă de „responsabilitate”, în condițiile în care în republică a fost instituită starea de urgență, iar în raion sunt cazuri de coronavirus de tip nou.

„În loc să decidă instituirea carantinei în satul Braniste, ei (consilierii) au decis să modifice hotărârea anterioară a Comisiei situații excepționale și să permită petrecerea ședinței Consiliului raional pe 24 martie curent. De ce asemenea urgență și ce chestiuni de importanță vitală vor lua ei? Pe ordinea de zi sunt 30 de întrebări. Una dintre ele se referă la majorarea până la 700 de lei a îndemnizațiilor consilierilor raionali”, menționează Bogatico.

O altă chestiune „importantă” pentru consilierii raionali se referă la lichidarea tuturor serviciilor și direcțiilor aparatului președintelui și crearea altor noi.

„Se face asta cu scopul de a elibera funcționarii vechi, pentru a angaja alții noi. Vorba ceea: Casa arde, dar baba se piaptănă”, conchide Bogatico.





Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md